2017-2018 Staj Hareketliliği-Online başvuru sonrası

2017-2018 Akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği

Staj Faaliyeti

Online başvuruyu gerçekleştirdikten sonra yapılması gerekenler:

1- Yabancı dil Sınavına girmek (eğer online kayıt sırasında başka bir dil sınav skoru verilmediyse)

Sınava girecek adayların isimleri, sınav saat ve yer bilgisi AB Ofisi web sayfasında yayınlanacaktır.

2- Transkript teslim etmek

Yabancı dil sınavından geçerli not alan (minimum 50) adayların süreç takviminde belirtilen tarih ve şekilde transkript teslim etmesi gerekmektedir.

3-Kabul mektubu teslim etmek

AGNO ve yabancı dil sınavından minimum kriterleri sağlayan adayların süreç takviminde belirtilen tarih ve şekilde kabul mektubu teslim etmesi gerekmektedir.

Hatırlatmalar:

Staj yeri öğrenci tarafından bulunmalıdır. Kurum ve YTÜ arasında ikili anlaşma olmasına gerek yoktur. Program ülkelerinden herhangi birinde yer alan kurumlar (Bknz. Staj Hareketliliği Kılavuzu) uygundur.

Staj konusu, adayın öğrenim programı ile ilgili olmak zorundadır (Örneğin, Elektrik Mühendisliği okuyan bir aday turizm sektöründe staj yapamaz.)

Staj en erken 1 Haziran 2017 tarihinde başlayabilir ve en geç 30 Eylül 2018 tarihinde bitebilir. Minimum 60 gün maksimum 360 gün olabilir (her ay 30 gün bir yıl 360 gün olarak hesaplanır).

Ders devamı olan adaylar sadece akademik tatillerde (yaz) staj yapabilir.

Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Bu nedenle adayların kendi bilimsel çalışmalarını tamamlamak veya desteklemek üzere yaptıkları çalışmalar, bilimsel araştırma ve projeler staj faaliyeti olarak kabul edilmez (Bknz. Staj Hareketliliği Kılavuzu).

Kabul mektubu almak zaman zaman uzun ve sor bir süreç olabilmektedir. Avrupa’daki özel günler (Christmas, Paskalya vb.) nedeniyle kurumlara uzun süre erişmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle görüşmelerinizi bir an önce yapmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

Kabul mektubunuzu aldıktan sonra, bölüm staj komisyonu üyelerinin “Uygundur” yazarak imzalaması gerekmektedir. Üzerinde onay olmayan kabul mektupları geçerli sayılmayacaktır.

Detaylar için lütfen aşağıdaki linklerden erişebileceğiniz belgeleri inceleyiniz.

Süreç takvimini

Staj Hareketliliği Kılavuzu